У Росії знайшли зниклий із радарів пасажирський літак

Пілоти попередили пасажирів про підготовку до аварійної посадки і змогли приземлити літак
Фото борту Ан-28 з відкритих джерел

Пасажирів знайденого Ан-28 в Томській області евакуюють на вертольотах

У Томській області РФ здійснив тверду посадку пасажирський літак Ан-28, що виконував рейс «Кедровий – Томськ». Літак після останнього сеансу зв'язку через пів години з моменту зльоту зник із радарів, пілоти перестали виходити в ефір.

Причиною позапланової посадки стала відмова двигуна, пише Інтерфакс із посиланням на джерела. Зазначають, що пілоти попередили пасажирів про підготовку до аварійної посадки і змогли приземлити літак «на черево». Людям вдалося вчасно покинути літак, займання не виникло.

За різними даними, на борту повітряного судна перебували від 17 до 19 осіб – члени екіпажа та пасажири, з них – двоє дітей. У телеграм-каналі Baza повідомляють, що ніхто не загинув.

«Виявлено (раніше зниклий) борт. (Рятувальний) борт доповідає, що люди живі. Наскільки вони здорові і в якому стані, невідомо», – інформують джерела «Тасс».

Пасажирів знайденого Ан-28 в Томській області евакуюють на вертольотах в Томськ. Рятувальники вже прибули на місце події.

Кілька годин тому повідомляли, що у Росії вдруге за місяць зник із радарів пасажирський літак.

Нагадаємо, вранці 6 липня стало відомо, що літак Ан-26, який летів із Петропавловськ-Камчатського в селище Палана перестав виходити на зв'язок після того, як почав заходити на посадку.

Незабаром з'явилася інформація про те, що літак розбився. На борту було 28 осіб.

Також відомо, що на цьому рейсі летіли чиновники. За попередніми даними, при заходженні на посадку літак врізався у скелю. Причини катастрофи Ан-26, що виконував рейс Петропавловськ-Камчатський – Палана, ще з'ясовують.