Порошенко закликав європейських депутатів надати Україні торгівельні преференції

Порошенко закликав європейських депутатів надати Україні торгівельні преференції

Порошенко подякував Європарламенту за дотримання політики невизнання анексії Росією Криму

Президент Петро Порошенко під час телефонної розмови привітав Антоніо Таяні з обранням на посаду президента Європарламенту.

Про це інформує прес-служба глави держави.

«Президент України закликав Європейський парламент підтримати пропозицію Європейської комісії щодо надання Україні автономних торговельних преференцій з метою сприяння подальшій диверсифікації українського експорту в умовах економічного тиску з боку Росії», - йдеться у повідомленні.

Порошенко висловив сподівання на продовження рішучої підтримки з боку Європарламенту України у питанні відновлення територіальної цілісності та поглиблення відносин з ЄС.

Сторони обговорили перспективи завершення Євросоюзом процедур, необхідних для запровадження безвізового режиму для громадян України, а також набуття чинності Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Порошенко подякував Європарламенту за дотримання політики невизнання анексії Росією Криму та звернувся з проханням активно протидіяти репресіям та порушенням прав людини Росією щодо громадян України, в тому числі кримських татар, а також сприяти звільненню всіх незаконно утримуваних на території Росії заручників.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: