В Дамаску двічі обстріляли російське посольство

В Дамаску двічі обстріляли російське посольство
Посольство РФ в Сирії

У зовнішньополітичному відомстві РФ вважають, що обстріли російської дипмісії в Дамаску «повинні отримати відповідну оцінку»

Посольство Росії в Сирії обстріляли двічі за день. Про це повідомили в Департаменті інформації і друку МЗС Росії.

«28 грудня о 13:00 і 13:19 (за московським часом) посольство Росії в Сирії знову піддалося обстрілу терористами. Одна міна, яка не розірвалася, впала у внутрішньому дворі комплексу адміністративних будівель російської дипмісії. Друга – в безпосередній близькості від її території. Для розмінування боєприпасів були залучені сапери», – йдеться в повідомленні.

У МЗС РФ розцінюють інцидент як «чергову провокацію екстремістів, що виступають проти мирного врегулювання в Сирії, як підтвердження їхнього наміру і далі сіяти терор і насильство, підтримувати атмосферу страху серед мирних жителів сирійської столиці, завдаючи підлих ударів зі своїх таємних сховищ під прикриттям «живого щита».

«Змушені констатувати збереження реальної загрози посольству Росії і його працівникам з боку теругруповань, що окопалися в найближчих передмістях Дамаска. Це підтверджує нагальну необхідність якнайшвидшої ліквідації подібних терористичних осередків», – відзначили в прес-службі.

У зовнішньополітичному відомстві РФ вважають, що обстріли російської дипмісії в Дамаску «повинні отримати відповідну оцінку» і бути «категорично засуджені усіма, хто насправді протистоїть викликам і загрозам тероризму».

Нагадаємо, посол Росії у Туреччині Андрій Карлов зазнав вогнепального поранення на художній виставці у столиці Туреччини Анкарі 19 грудня. Напад стався під час відкриття виставки у центрі сучасного мистецтва, коли посол виголошував промову з трибуни.

Як повідомляється, турецькі правоохоронці вбили людину, яка скоїла напад на посла РФ. Перед цим нападник заявив, що живим не залишить будівлю. Теракт він назвав актом відплати за дії Росії в Алеппо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: