Російський наступ. Три наступні місяці багато чого вирішать

«Дуже багато буде залежати від кількості і, головне, якості та продуманості тих оборонних споруд, які будувалися останнім часом»
фото: ЗСУ

«Кремль хоче захопити якомога більше нашої території і саме зі стратегічними містами, щоб було чим торгуватися»

Неодноразово прогнозував, що спроба недоімперії захопити Харків неминуча. Бо випливає з самою логіки цієї війни.

Зрозуміло, що після мирної конференції у Швейцарії у її впливових учасників будуть неофіційні контакті з Кремлем. Тобто, чергові промацування і торги. Тому Кремль хоче захопити якомога більше нашої території і саме зі стратегічними містами, щоб було чим торгуватися.

Окрім того, якщо буде прийнято рішення щодо призупинення бойових дій (не щодо миру!), то знадобиться зона розділення військ. І Кремль намагається зробити так, щоб вона повністю проходила по території України, і ця територія була втрачена для українського господарювання.

Це про бажання кремлівського фюрерка. А от можливостей в нього не вистачає.

На сьогодні не спостерігається вороже військове угрупування такої чисельності, щоб реально загрожувати Харкову. Для цього потрібен атакувальний кулак не менше 75 тисяч живої сили плюс повне домінування у повітрі. Цього зараз нема і терміново та непомітно виникнути не може. Хоча дістанеться Харкову ракетами, на жаль, серйозно.

З Сумами ситуація складніша, але захоплення цього обласного центру теж виглядає вкрай складним і малоймовірним для ворога.

До речі, дуже багато буде залежати від кількості і, головне, якості та продуманості тих оборонних споруд, які будувалися останнім часом. От і побачимо, хто з керівництва Харківської, Сумської та Чернігівської областей намагався захистити Україну, а хто списував гроші у кишеню, а спорудження захисних укріплень лише імітував. Жаль тільки, що ця остаточна перевірка відбудеться вже під час запеклих боїв.

Три наступні місяці багато чого вирішать. До речі, у перші повітряні бої F-16 вступлять, швидше всього, саме над Слобожанщиною.

Читайте також: