В Харківській ОДА назвали версії катастрофи АН-26

Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування авіакатастрофи військового літака ЗСУ, який розбився 25 вересня під Чугуєвом
Фото: ЕРА

Кучер розповів про затримку з дозволом на посадку АН-26 вже після того, як стало відомо про поломку одного з двигунів

Попередніми версіями катастрофи військового літака АН-26 у Чугуєві є халатність, теракт та несправність техніки. Є інформація, яка вказує, що причиною трагедії могла стати халатність.

Про це заявив голова Харківської ОДА Олексій Кучер на брифінгу в Чугуєві.

За словами Кучера, була затримка з дозволом на посадку АН-26 вже після того, як стало відомо про поломку одного з двигунів. Він звернувся до Державного бюро розслідувань та прокуратури з проханням більш детально дослідити цю версію трагедії.

Зазначив, що диспетчер вчинив так нібито через те, що садив інший борт.

«Але вже раніше було відомо, що один з моторів вже не працював. Тому тут треба з'ясувати, яким чином віддавався пріоритет борту, який пропустили. А через хвилину вже наші хлопці, на жаль, зазнали краху», — каже Кучер і додає, що йому незрозуміло, чому військові це не коментують.

На його думку, наразі це одна з ключових версій і акценти слідства мають зміститися саме на ці факти.

Кучер каже, що звернувся до Держбюро розслідувань і Військової прокуратури, щоб там відпрацювали озвучену ним версію. Серед інших версій голова ОДА називає теракт та несправність літака.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування авіакатастрофи військового літака ЗСУ, який розбився 25 вересня під Чугуєвом. За фактом авіакатастрофи відкрито кримінальне провадження. Слідство розглядає чотири версії трагедії.

В Україні оголосили 26 вересня Днем жалоби за загиблими в авіакатастрофі під Харковом.

На Харківщині розпочала роботу комісія по розслідуванню причин катастрофи. Перед цим на місці падіння літака на Харківщині знайшли ще одне тіло загиблого.

Читайте також: