Міністр Кулеба «примусив» співати український гімн Ентоні Блінкена та Жозепа Борреля

На заклик Кулеби український гімн процитували держсекретар США Ентоні Блінкен та глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель
фото з відкритих джерел (ілюстративне)

Кулеба організував флешмоб, залучивши дипломатів інших держав до співу українського гімну

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запустив флешмоб на своїй сторінці у Twitter (Х) до Дня Незалежності. У межах цієї акції його колеги з інших країн публікують по черзі публікували рядки з гімну України.

Сам Дмитро Кулеба розпочав флешмоб із першого рядка українського гімну: «Ще не вмерла України і слава, і воля». Потім його підтримала глава МЗС Ісландії Тордіс Колбрун Рейкфьорд Гільфадоттір, цитуючи наступний рядок: «Ще нам, браття молодії, усміхнеться доля».

Кулеба запустив флешмоб на своїй сторінці у Twitter (Х) до Дня Незалежності
фото: скріншот

Кожен наступний рядок з українського гімну процитували глави міністерств закордонних справ Естонії, Нідерландів, Литви, Швеції, Північної Македонії та Великої Британії, а також глава зовнішньополітичної служби ЄС Жозеп Боррель.

А завершив флешмоб держсекретар США Ентоні Блінкен: «Стане слава України поміж народами».

Нагадаємо, колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон в День Незалежності України висловив сподівання, що справедливість візьме гору, і українці звільнять свою землю від російських загарбників.

Також найвищий хмарочос світу Бурдж Халіфа, що у Дубаї, підсвітили синьо-жовтими кольорами у честь Дня Незалежності України.

До слова, Google долучився до святкування Дня Незалежності України. Компанія привітала українців особливим дудлом, який створила київська художниця.

Читайте також: Багато техніки, Путін на палиці, незвичні аніматори. День Незалежності у Києві (фото)