ФСБ оголосила «українськими шпигунами» 23-річного продавця кави та родину із села на Тернопільщині

Олександр Цилик під час «зізнання» 
фото: ФСБ РФ

Журналісти знайшли «українських агентів», про яких напередодні заявила російська спецслужба

Російська спецслужба напередодні заявила, що зловила двох українських «шпигунів» та одного «терориста». ФСБ навіть назвала імена «агентів». Протягом доби журналісти з'ясували, що це – 23-річний торговець кави з Києва та родина із села Перепільники Тернопільської області, пише «Медуза».

Цилик, відучившись на спеціаліста з банківської справи, почав працювати не за фахом, а в кав'ярнях та барах (наприклад, у «Фан-барі «Банка» у Києві).

Двоє інших затриманих, твердять у ФСБ, агенти СБУ. Зіновій та Ігор Ковалі – батько та син – нібито приїхали до Росії, щоб «сфотографувати автомобільні мости, залізничні мости, теплоелектростанцію».

Судячи з «відео зізнання» чоловіків, у сім'ї всі троє – агенти, навіть мати, яка, судячи зі сторінки в «Однокласниках», як мінімум до 2017 року викладала у сільській школі – молодшим та середнім класам.

Вже за тиждень після «вербування» Службою безпеки Ковалі поїхали до Росії і виявилися затриманими. В автомобілі «шпигунів» співробітники ФСБ «знайшли» зброю: на опублікованих оперативних кадрах можна нарахувати вісім пістолетів, безліч обойм та карабін.

До слова, нещодавно президент Зеленський ввів у дію санкції проти російських шпигунів.

Натомість обвинувачений у справі катівні «Ізоляція» виїхав з України

Читайте також: