Ситуація в енергосистемі: міністр Галущенко повідомив гарні новини

Через ракетні удари країни-агресорки по енергетичних об’єктах, в Україні тривають відключення світла
фото: пресслужба ДТЕК

Герман Галущенко: «Уже найближчим часом ситуація поліпшиться»

Ситуація в енергетичній системі стане кращою вже найближчим часом. Це повʼязано з особливостями ремонтної кампанії на обʼєктах генерації. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час години запитань до уряду.

«Уже найближчим часом ситуація поліпшиться. І це правда, я це підтверджую», – сказав Галущенко.

Він додав, що це повʼязано з особливостями ремонтної кампанії на обʼєктах генерації.

«У нас побудована ремонтна кампанія таким чином, щоб атомна генерація працювала повним складом протягом осінньо-зимового періоду. І відповідно під це і всі строки адаптовані. Сьогодні, з урахуванням тієї складної ситуації, яка є через постійні обстріли, через аномальні погодні умови, ми намагаємося максимально скоротити сроки там, де це можливо, основне – без загрози для ядерної та радіаційної безпеки», – додав Галущенко.

Раніше радник прем'єр-міністра, член наглядової ради НЕК «Укренерго» Юрій Бойко повідомив, що починаючи із 20 липня, ймовірно, ситуація в енергосистемі почне поліпшуватися, спаде спека і графіки відключень будуть м'якшими.

Як повідомлялося, 18 липня, Кабінет міністрів України схвалив стратегію розвитку розподіленої генерації на період до 2035 року, яка передбачає перегляд існуючого підходу до розбудови енергосистеми.

Читайте також: