Коли покращиться ситуація зі світлом? «Укренерго» дало оптимістичний прогноз

Коли покращиться ситуація зі світлом? «Укренерго» дало оптимістичний прогноз
«Укренерго» прогнозує пом’якшення графіків відключень світла вже найближчими днями
фото: glavcom.ua

Рівень споживання в енергетиці реагує на зміни температури довкілля із затримкою приблизно на три дні

Починаючи із 20 липня, ймовірно, ситуація в енергосистемі почне поліпшуватися, спаде спека і графіки відключень будуть м'якшими. Про це заявив радник прем'єр-міністра, член наглядової ради НЕК «Укренерго» Юрій Бойко, передає «Інтерфакс-Україна.

«Сьогодні-завтра через зниження температури поступово почнеться знижуватися споживання електроенергії, потім настануть вихідні, коли воно традиційно нижче. З понеділка ця тенденція до зниження попиту посилиться. Ми все одно житимемо в графіках, але вони будуть значно м'якшими, ніж це було, особливо в останні два тижні», – зазначив він під час панельної дискусії.

Водночас Бойко пояснив, що рівень споживання в енергетиці реагує на зміни температури довкілля із затримкою приблизно на три дні, що й дає змогу прогнозувати його зниження найближчим часом з огляду на те, що сьогодні перший день, коли спека має йти на спад.

У середньостроковій перспективі, за його словами, відносно стабільна ситуація з енергопостачанням очікується в серпні-вересні і, можливо, в жовтні, якщо не буде значного похолодання. Позитивний сценарій на найближчі два місяці Бойко пояснив тим, що не повинно бути аномально високих температур, а «в енергосистемі з'являтиметься генерації більше, ніж йтиме в ремонт».

Водночас директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко зазначив, що не очікує значних поліпшень з енергопостачанням у найближчі 3-4 тижні, розраховуючи на них усе ж таки в останній декаді серпня. 

Як повідомлялося, сьогодні, 18 липня, Кабінет міністрів України схвалив стратегію розвитку розподіленої генерації на період до 2035 року, яка передбачає перегляд існуючого підходу до розбудови енергосистеми. 

Читайте також: Посилення відключень світла: «Укренерго» повідомило причину 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: