Кабмін схвалив відкриття авіасполучення з Сінгапуром та Ісландією

Зазначається, що угоди визначатимуть порядок регулювання міжнародних польотів під час експлуатації договірних ліній, порядок призначення авіапідприємств

Уряд схвалив проєкти угод та уповноважив голову Державної авіаційної служби підписати їх з Сінгапуром та Ісландією

Кабінет міністрів на засіданні 2 вересня схвалив підписання угод про повітряне сполучення з Сінгапуром та Ісландією. Про це повідомляє Урядовий портал.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, незважаючи на кризу авіаційної галузі у всьому світі, пов’язану з пандемією Covid-19, уряд продовжує роботу з розширення переліку країн щодо авіаперевезень.

«Ми готуємось до укладення двох міжурядових угод про повітряне сполучення з Сінгапуром та Ісландією. Сьогодні відповідними розпорядженнями Уряд схвалив проєкти цих угод та уповноважив голову Державної авіаційної служби підписати їх від української сторони», - заявив міністр.

Зазначається, що угоди визначатимуть порядок регулювання міжнародних польотів під час експлуатації договірних ліній, порядок призначення авіапідприємств, а також - встановлюватимуть умови, відповідно до яких авіапідприємствам надаватимуться та скасовуватимуться дозволи на виконання регулярних польотів.

Крім цього, угода з урядом Ісландії дозволить регулювати процедуру інспектування авіапідприємств на відповідність стандартам Міжнародної організації цивільної авіації.

Як повідомлялося, Lufthansa перенесла відновлення рейсів Київ-Мюнхен.

Також лоукостер Wizz Air скасовує всі рейси між Україною та Угорщиною. Причиною такого рішення є закриття угорських кордонів для іноземців з 1 вересня.

Угорщина прийняла рішення закрити кордони для іноземців з 1 вересня в рамках боротьби з поширенням Covid-19.

Нагадаємо, українська авіакомпанія SkyUp Airlines із 25 вересня запускає рейси з Києва до Стамбула (Туреччина).