У Туреччині презентували Bayraktar з українським двигуном (фото)

У Туреччині презентували Bayraktar з українським двигуном
фото: Baykar

Bayraktar Kızılelma матиме можливість приземлятися і злітати на суднах з короткими злітно-посадочними смугами

Турецька компанія Baykar Makina, яка створила відомий безпілотник Bayraktar, провела презентацію прототипу нового бойового БПЛА. Відповідні фото опублікували у Twitterкомпанії.

Національна безпілотна бойова літальна система (MIUS) отримала назву Kızılelma («червоне яблуко«), сказав технічний директор Сельчук Байрактар.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Раніше Сельчук Байрактар перерахував особливості MIUS на заході Aviation and Space Summit II, організованому авіаційно-космічним клубом технічного університета Гебзе 4 серпня 2021 року. Згідно з даними, наданими компанією, БПЛА матиме робочу висоту 12 000 м (40 000 футів), злітну вагу 5,5 тонни, корисне навантаження 1,5 тонни і вантажопідйомність боєприпасів 1 тонну.

У той час як MIUS-A буде близький до надзвукової швидкості з українським двигуном АІ-25ТЛТ, MIUS-B буде надзвуковим з українським двигуном АІ-322Ф і турецьким TEI TF-6000. MIUS-B матиме в 2,5 рази потужніший двигун, що істотно відрізняє його за технічними характеристиками від MIUS-A.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський і очільник Туреччини Реджепом Ердоганом у Нью-Йорку домовлялися про будівництво заводу турецьких ударних оперативно-тактичних безпілотників Bayraktar в Україні.

Читайте також: