У Києві над тунелем метро «Деміївська» почали просідати торгові павільйони

Над тунелем метро «Деміївська» просів асфальт
фото: Голосіїв/Facebook

Ґрунт просів під частиною Голосіївської площі

У Києві над тунелем метро «Деміївська», що біля колишнього Деміївського ринку, під землю почали просідати торгові павільйони.

Будівлі деформувалися від зсуву ґрунту.

На пішохідній частині вулиці пошкодилося асфальтне покриття. Про це повідомили місцеві пабліки. 

 Як видно на фото, ґрунт просів під частиною Голосіївської площі в місці, де проходить перегін тунелю від станції метро «Либідська» до метро «Деміївська».

Нагадаємо, що рух поїздів між станціями метро «Деміївська» та «Теремки» (усього шість станцій) у Києві закрили на час ремонту перегінного тунелю. Обмеження продовжаться протягом пів року. Перегінні тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008-2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні.

З 13 грудня у столиці між станціями метро «Теремки» – «Деміївська» курсує «човниковий» рух поїздів.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва проводиться ретельне дослідження обставин у кримінальному проваджені, розпочатому за фактом службової недбалості, у зв’язку з виникненням аварійної ситуації, що призвела до порушення герметичності, протікання води та потрапляння піску в тунель київського метрополітену на Оболонсько-Теремківській лінії метро.

Читайте також: Закриття метро на «Теремки»: експерт назвав винуватця катастрофи