Фігуранту «убивства» Бабченка Пивоварнику повідомили про підозру

Аркадій Бабченко

Ще одного підозрюваного - громадянина Т. - затримали 13 червня

Громадянину України В'ячеславу Пивоварнику повідомили про підозру у справі про організацію спроби вбивства журналіста Аркадія Бабченка.  Про це повідомив заступник начальника головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар на брифінгу.

Пивоварника підозрюють у «організації і підготовці терористичного акту», уточнили в СБУ.

За словами Тиводара, Герман та Пивоварник вступили у змову із представниками спецслужб РФ про вчинення в Україні терористичних актів. Зокрема було оприлюднено їхню переписку у Telegram, у якій Пивоварник просить Германа активізуватись у замовленні Бабченка.

Також 30 травня вони переписувались про виплату виконавцю, якого вони називають «церковь», другої другої частини коштів за начебто виконане замовлення.

Слідчі намагаються встановити місце знаходження Пивоварника.

Крім того, правоохоронці затримали 13 червня ще одного підозрюваного у справі, якого вони називають «громадянином Т.».

За інформацією СБУ, у травні 2018 року Герман за наказом Пивоварника перевіз в Україну з Росії трьох українських громадян. Ці троє нібито пройшли в Ростові-на-Дону інструктаж від російських спецслужб у здійсненні терактів.

13 червня громадянина України Т., який керував цією групою, затримали. У нього вилучили вогнепальну зброю і патрони. Йому інкримінують незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами і організацію підготовки терактів, розповів Тиводар.

31 травня, суд заарештував Бориса Германа, підозрюваного в організації «вбивства» журналіста Аркадія Бабченка, на 60 діб.

У суді Герман назвав себе агентом СБУ, прокурор цю інформацію спростував

Адвокат Бориса Германа повідомив, що його підзахисний є директором компанії з виробництва зброї - українсько-німецького СП «Шмайсер».

Зазначимо, після публікації виданням «Страна» списку 47 журналістів і блогерів, які, за версією Служби безпеки України (СБУ), можуть стати жертвами вбивств, Головне слідче управління СБУ відкрило кримінальне провадження за фактом розголошення відомостей досудового розслідування.