Фігуранту «убивства» Бабченка Пивоварнику повідомили про підозру

Фігуранту «убивства» Бабченка Пивоварнику повідомили про підозру
Аркадій Бабченко

Ще одного підозрюваного - громадянина Т. - затримали 13 червня

Громадянину України В'ячеславу Пивоварнику повідомили про підозру у справі про організацію спроби вбивства журналіста Аркадія Бабченка.  Про це повідомив заступник начальника головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар на брифінгу.

Пивоварника підозрюють у «організації і підготовці терористичного акту», уточнили в СБУ.

За словами Тиводара, Герман та Пивоварник вступили у змову із представниками спецслужб РФ про вчинення в Україні терористичних актів. Зокрема було оприлюднено їхню переписку у Telegram, у якій Пивоварник просить Германа активізуватись у замовленні Бабченка.

_Скріншот оприлюдненої СБУ переписки Германа з Пивоварником

Також 30 травня вони переписувались про виплату виконавцю, якого вони називають «церковь», другої другої частини коштів за начебто виконане замовлення.

_1Скріншот оприлюдненої СБУ переписки Германа з Пивоварником

Слідчі намагаються встановити місце знаходження Пивоварника.

Крім того, правоохоронці затримали 13 червня ще одного підозрюваного у справі, якого вони називають «громадянином Т.».

За інформацією СБУ, у травні 2018 року Герман за наказом Пивоварника перевіз в Україну з Росії трьох українських громадян. Ці троє нібито пройшли в Ростові-на-Дону інструктаж від російських спецслужб у здійсненні терактів.

13 червня громадянина України Т., який керував цією групою, затримали. У нього вилучили вогнепальну зброю і патрони. Йому інкримінують незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами і організацію підготовки терактів, розповів Тиводар.

31 травня, суд заарештував Бориса Германа, підозрюваного в організації «вбивства» журналіста Аркадія Бабченка, на 60 діб.

У суді Герман назвав себе агентом СБУ, прокурор цю інформацію спростував

Адвокат Бориса Германа повідомив, що його підзахисний є директором компанії з виробництва зброї - українсько-німецького СП «Шмайсер».

Зазначимо, після публікації виданням «Страна» списку 47 журналістів і блогерів, які, за версією Служби безпеки України (СБУ), можуть стати жертвами вбивств, Головне слідче управління СБУ відкрило кримінальне провадження за фактом розголошення відомостей досудового розслідування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: