Наказ про вбивство журналіста Хашкаджі віддав радник принца Саудівської Аравії, - Hurriyet

Джамаль Хашкаджі 

Виконанням займався аташе саудівського генконсульства в Стамбулі Абдулла Ахмед Альмузаини

Наказ про вбивство Джамаля Хашкаджі віддав колишній високопоставлений співробітник розвідки Саудівської Аравії і радник наслідного принца Ахмед Ассирі. Про це повідомляють турецькі видання Sabah та Hurriyet.

За їх даними, виконанням займався аташе саудівського генконсульства в Стамбулі Абдулла Ахмед Альмузаини. Відзначається, що він перебував у консульстві 28 вересня, коли Хашкаджі прийшов туди в перший раз, після чого вилетів в Ер-Ріяд.

Як повідомляється, йому дали інструкції з приводу команди з 15 осіб, яка пізніше прибула до Стамбулу для вбивства журналіста. Як пишуть ЗМІ, 1 жовтня Альмузаини повернувся до Туреччини і передав план злочину консула Мухаммеду аль Утейби.

Як відомо, президент Туреччини Ердоган 23 жовтня озвучив подробиці розслідування вбивства Джамаля Хашкаджі.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель, глава МЗС ФРН Хайко Маас заявили, що вважають недостатніми представлені Ер-Ріядом дані про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

20 жовтня влада Саудівської Аравії підтвердили смерть Хашкаджі в результаті конфлікту в консульстві королівства в Стамбулі. Генеральний прокурор королівства заявив, що в даний момент ведеться розслідування, під слідством перебувають 18 підданих країни. Їхні особи не розкриваються.

Президент США Дональд Трамп повірив версії Ер-Ріяда про «випадкове вбивство» журналіста Хашкаджі.

Раніше повідомлялося, що слідчі підозрюють, що останки саудівського журналіста могли сховати в лісі біля консульства.

Нагадаємо, турецькі ЗМІ повідомили, що зниклого саудівського журналіста перед вбивством у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі жорстоко катували, зокрема йому ще живим відрізали пальці.