Після слів Земана про «продаж» Криму чехи запустили флешмоб на підтримку України

Жителі Чехії фотографуються з табличками з написом #SorryUkraine

Жителі Чехії, незгодні з висловлюванням президента країни Мілоша Земана про «торги» з Україною за анексований Крим, запустили онлайн-флешмоб на підтримку України. Так, чехи фотографуються з табличками з написом #SorryUkraine (Вибач, Україно) і #CzechRepublicIsNotZeman (Чеська Республіка – це не Земан) і публікують знімки в соцмережах.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Нагадаємо, що під час виступу в Страсбурзі 10 жовтня президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму. Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ.

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка  підкреслив, що заява Земана щодо Криму суперечить зовнішній політиці чеського уряду.

Міністерство закордонних справ України назвало відвертим цинізмом заяву президента Чехії під час виступу на сесії ПАРЄ.

Порошенко також розкритикував заяву президент Чехії Мілоша Земана, який під час виступу на сесії ПАРЄ назвав анексію Криму «завершеною справою» і запропонував заплатити Україні та узаконити анексію півострова.

Сенат Чехії заявив, що президент країни Мілош Земан своєю заявою щодо анексованого Криму «легітимізував агресію Росії, яка суперечить міжнародному праву».