Пропозиція Земана про «продаж» Криму є відвертим цинізмом – заява МЗС України

Пропозиція Земана про «продаж» Криму є відвертим цинізмом – заява МЗС України

МЗС заявляє, що Україна ніколи не торгуватиме своєю територією, своїми цінностями і своєю свободою

Міністерство закордонних справ України назвали відвертим цинізмом заяву президента Чеської Республіки Мілоша Земана під час виступу на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це йдеться в заяві українського зовнішньополітичного відомства.

«В Україні з обуренням сприйняли висловлювання президента Мілоша Земана під час його виступу 10 жовтня ц.р. на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Спроба запропонувати не тільки умиротворення агресора, але й легітимізацію анексії АР Крим шляхом «продажу» частини нашої території, є абсолютно неприйнятною для сучасної Європи. Важко повірити, що ми це чуємо від президента країни, яка стільки страждала від Мюнхенської змови», - сказано в заяві.

В МЗС зазначають, що «в умовах, коли тисячі українців загинули від рук російських окупантів, десятки тисяч українців та кримських татар переслідуються окупаційним режимом, ця пропозиція виходить за політичні рамки і є відвертим цинізмом».

МЗС заявляє, що Україна ніколи не торгуватиме своєю територією, своїми цінностями і своєю свободою.

«Водночас, в Україні високо цінують вагому підтримку та солідарність Уряду Чехії та чеського народу, які проявляються в конкретних справах та практичній допомозі. Яскравим прикладом цьому є нещодавній візит делегації Сенату Чеської Республіки на Донбас», - йдеться в заяві МЗС.

Нагадаємо, що під час виступу в Страсбурзі 10 жовтня президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму. Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ.

Після цього речниця МЗС Чехії Міхаела Лаґронова заявила, що «позиція Міністерства закордонних справ, чеського уряду залишається незмінною: санкції залишаються чинними і будуть залишатимуться чинними до часу, поки не будуть виконані Мінські угоди».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: