Саудівська Аравія попри скандал підписала сьогодні контрактів на $50 млрд

Принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Сальман

Зокрема, контракти підписали енергетична компанія Total, компанії Hyundai, Norinco та інші

Влада Саудівської Аравії, а також приватні компанії підписали контракти в енергетичній та інфраструктурній сферах на 50 мільярдів доларів протягом першого дня інвестиційної конференції, попри міжнародний скандал із вбивством саудівського журналіста.

Зокрема, контракти підписали енергетична компанія Total, компанії Hyundai, Norinco та інші. Угоди передбачають розвиток родовищ з видобутку цинку та міді, будівництво в Саудівській Аравії нафтопереробного заводу, а також будівництво високошвидкісної траси.

Зазначається, що інвестиційна конференція в Саудівській Аравії відбулась на тлі розслідування вбивства журналіста The Washington Post Джамаля Хашкаджі. Зокрема, з цих міркувань конференцію бойкотувала голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Як відомо, президент Туреччини Ердоган 23 жовтня озвучив подробиці розслідування вбивства Джамаля Хашкаджі.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель, глава МЗС ФРН Хайко Маас заявили, що вважають недостатніми представлені Ер-Ріядом дані про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

20 жовтня влада Саудівської Аравії підтвердили смерть Хашкаджі в результаті конфлікту в консульстві королівства в Стамбулі. Генеральний прокурор королівства заявив, що в даний момент ведеться розслідування, під слідством перебувають 18 підданих країни. Їхні особи не розкриваються.

Президент США Дональд Трамп повірив версії Ер-Ріяда про «випадкове вбивство» журналіста Хашкаджі.

Раніше повідомлялося, що слідчі підозрюють, що останки саудівського журналіста могли сховати в лісі біля консульства.

Нагадаємо, турецькі ЗМІ повідомили, що зниклого саудівського журналіста перед вбивством у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі жорстоко катували, зокрема йому ще живим відрізали пальці.