США нададуть Україні снайперське озброєння

Американці передадуть Україні озброєння для захисту від снайперів

Адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення надати Україні черговий пакет снайперського озброєння. Про це у четвер на брифінгу в Києві сказав сенатор США Роберт Портман.

За словами сенатора, 4 квітня він відвідав Донбас, де побачив, що українські військові все ще гинуть від снайперської зброї ворога.

«Однією зі змін в американському законодавстві та одним з рішень адміністрації лише за останній місяць є надання снайперського пакету українській армії, щоб вони мали можливість реагувати на снайперський вогонь, який убиває стільки українських захисників», - сказав Портман.

Як відомо, президент США Дональд Трамп 23 березня, заявив підписав Консолідований законопроект про бюджетні асигнування на 2018 рік, в якому зазначено збільшення витрат на підтримку України на суму більш ніж 620 млн доларів.

Нагадаємо, Держдепартамент США схвалив пропонований продаж Україні протитанкових ракет і ракетних установок Javelin на суму 47 мільйонів доларів

Нещодавно американський генерал заявив, що «Джавеліни» вже скоро будуть в Україні.

Президент України Петро Порошенко натякнув, що США нададуть Україні не тільки «Джавеліни».

Наприкінці січня спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що США почали підготовку до надання Україні «Джавелінів».

Нагадаємо, що ЗСУ вже отримали наказ готуватися до взяття таких комплексів на озброєння.