США нададуть Україні снайперське озброєння

США нададуть Україні снайперське озброєння

Американці передадуть Україні озброєння для захисту від снайперів

Адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення надати Україні черговий пакет снайперського озброєння. Про це у четвер на брифінгу в Києві сказав сенатор США Роберт Портман.

За словами сенатора, 4 квітня він відвідав Донбас, де побачив, що українські військові все ще гинуть від снайперської зброї ворога.

«Однією зі змін в американському законодавстві та одним з рішень адміністрації лише за останній місяць є надання снайперського пакету українській армії, щоб вони мали можливість реагувати на снайперський вогонь, який убиває стільки українських захисників», - сказав Портман.

Як відомо, президент США Дональд Трамп 23 березня, заявив підписав Консолідований законопроект про бюджетні асигнування на 2018 рік, в якому зазначено збільшення витрат на підтримку України на суму більш ніж 620 млн доларів.

Нагадаємо, Держдепартамент США схвалив пропонований продаж Україні протитанкових ракет і ракетних установок Javelin на суму 47 мільйонів доларів

Нещодавно американський генерал заявив, що «Джавеліни» вже скоро будуть в Україні.

Президент України Петро Порошенко натякнув, що США нададуть Україні не тільки «Джавеліни».

Наприкінці січня спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що США почали підготовку до надання Україні «Джавелінів».

Нагадаємо, що ЗСУ вже отримали наказ готуватися до взяття таких комплексів на озброєння.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: