США вивчають ситуацію щодо отруєння в Британії Скрипаля

Речниця Білого дому Сара Сандерс

Речниця Білого дому пообіцяла журналістам тримати їх в курсі, як тільки буде додаткова інформація про розвиток подій щодо Скрипаля

Сполучені Штати підключилися до вивчення інциденту з отруєнням у Великій Британії колишнього службовця розвідувальних служб Росії Сергія Скрипаля.

Про це сказала під час брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Сара Сандерс, повідомляє «Укрінформ».

«Ми зараз розглядаємо це, і я триматиму вас в курсі, як тільки ми отримаємо додаткову інформацію про розвиток подій у цьому питанні», - зауважила офіційний представник адміністрації президента США.

Таким чином, вона відповіла на запитання журналіста про те, чи не збираються Сполучені Штати вводити санкції проти Росії через застосування нервово-паралітичної речовини для вбивства на території іншої країни.

При цьому була порівняна ситуація із санкціями проти режиму Пхеньяна, який використав газ VX для політичного вбивства Кім Чен Нама в аеропорту Куала-Лумпур.

За версією британської поліції інцидент з колишнім російським військовим розвідником Сергієм Скрипалем та його дочкою є замахом на вбивство з використанням нервово-паралітичної речовини.

Нагадаємо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною.

Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Пізніше повідомлялося, що Скрипаль незадовго до отруєння звернувся в поліцію і розповів про побоювання за своє життя.

Тоді як у Кремлі заявили, що не мають ніякої інформації про те, чим займався колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і з чим може бути пов'язане його отруєння. 

6 березня голова Міністерства закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон попередив Росію про можливі санкції, якщо буде доведено, що за таємничим отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля стоїть Кремль. 

Також стало відомо, що у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. За словами журналістів, це був фентаніл.

Також повідомлялося, що у Великій Британії скликають надзвичайний комітет із реагування, щоб обговорити цей інцидент.

Читайте також: «На це було страшно дивитися»: що сталося з перебіжчиком ГРУ в Англії