ЗМІ: За день до отруєння російський екс-шпигун звертався в поліцію з побоюваннями за своє життя

ЗМІ: За день до отруєння російський екс-шпигун звертався в поліцію з побоюваннями за своє життя
Колишній російський розвідник Сергій Скрипаль

Британські ЗМІ дізналися, що російський екс-ГРУшник побоювався за своє життя

Колишній розвідник РФ Сергій Скрипаль незадовго до отруєння звернувся в поліцію і розповів про побоювання за своє життя. Читайте також Отруєний російський екс-ГРУшник залишається у лікарні Великобританії Як уточнює The Sun, він це зробив за день до отруєння.

Нагадаємо, увечері 5 березня стало відомо, що у Великобританії з сильним отруєнням невідомою рідиною госпіталізований 66-річний громадянин РФ Сергій Скрипаль, якого суд у Москві визнав винним у шпигунстві на користь британської служби зовнішньої розвідки MI-6.

Згідно з повідомленням, 4 березня Скрипалю і приблизно удвічі молодшій від нього жінці стало зле в торговому центрі в Солсбері. Скрипаль служив у ГРУ Росії, у 1999 році пішов у відставку, маючи звання полковника.

У 2004 році його арештували, а у 2006 році Московський окружний військовий суд визнав Скрипаля винним у шпигунстві і засудив його до 13 років тюрми.

У 2010 році тодішній президент Росії Дмитро Медведєв помилував Скрипаля. Після цього колишнього розвідника і ще трьох росіян, які засуджені за шпигунство на користь США і Великобританії, обміняли на десятьох агентів російських спецслужб, затриманих у США в червні того року. Після цього Скрипаль отримав притулок у Британії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: