ФСБ вже користувалась речовиною, якою отруїли екс-шпигуна Росії – ЗМІ

ФСБ вже користувалась речовиною, якою отруїли екс-шпигуна Росії – ЗМІ
Екс-розвідник Сергій Скрипаль

Спецслужби Росії використовували наркотик під час звільнення заручників

Речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. Про це повідомляє видання «Радіо Свобода».

Мова йде про сильнодіючий синтетичний наркотик фентаніл, дія якого значно сильніша за дію героїну.

Відзначимо, інформацію про те, що газ на основі фентанілу ФСБ використовувала при штурмі театрального центру на Дубровці, міститься в офіційній відповіді спецслужби на запит глави руху «За права людини» Льва Пономарьова.

Саме цей наркотик фахівці науково-технологічної лабораторії британського міністерства оборони знайшли в зразках одягу заручників терористів, які захопили театральний центр.

Варто відзначити, що британська лабораторія знаходиться в Солсбері. І саме там отруївся Скрипаль і його донька.

Нагадаємо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Пізніше повідомлялося, що Скрипаль незадовго до отруєння звернувся в поліцію і розповів про побоювання за своє життя.

У свою чергу, в Кремлі заявили, що не мають ніякої інформації з приводу того, чим займався колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і з чим може бути пов'язане його отруєння. 

6 березня голова Міністерства закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон попередив Росію про можливі санкції, якщо буде доведено, що за таємничим отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля стоїть Кремль. 

Також стало відомо, що у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

Читайте також: «На це було страшно дивитися»: що сталося з перебіжчиком ГРУ в Англії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: