У Путіна прокоментували отруєння свого екс-шпигуна, який живе в Британії

У Путіна прокоментували отруєння свого екс-шпигуна, який живе в Британії
Сергій Скрипаль у 2006 році був засуджений в РФ на 13 років тюремного ув'язнення 

У Кремлі заявили, що «Москва завжди готова до співпраці з розслідування»

У Кремлі заявили, що не мають ніякої інформації з приводу того, чим займався колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і з чим може бути пов'язане його отруєння. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає «РИА Новости».

«Не можу прокоментувати. Це називається, довго себе чекати не змусили, кажучи по-російськи, розумію, що це важко перекласти англійською, але тим не менше», - сказав він, відповідаючи на запитання, як ставляться в Кремлі до коментарів в західних ЗМІ про причетність до інциденту російської сторони.

Також він сказав, що Кремль не має жодної інформації з приводу того, чим займався Скрипаль і з чим може бути пов'язана трагічна ситуація.

«Ви знаєте, як він опинився на заході, в результаті яких дій і рішень. Я не буду цього повторювати», - додав Пєсков.

Крім того, він заявив, що Москва завжди готова до співпраці з розслідування.

Полковник Сергій Скрипаль до 1999 року служив у головному розвідувальному управлінні Генштабу Росії. Він був затриманий за підозрою у шпіонажі на британське розвідування в 2004 році. Два року потому Скрипаля засудили до 13 років строгого режиму.

У 2010 році Скрипаль і ще троє засуджених в Росії були помилувані в рамках операції з обміну між російськими, американськими та британськими спецслужбами. В Росію повернулись десять агентів, що їх було викрито у США, в тому числі Анна Чапман.

У 2006 році в Лондоні від радіоактивного отруєння загинув колишній офіцер ФСБ Олександр Литвиненко. Британське слідство прийшло до висновку, що Литвиненко був убитий російськими спецслужбами.

Зокрема 21 січня 2016 року в Лондоні було представлено доповідь британського судді Роберта Оуена за підсумками публічного розслідування смерті Литвиненка. У документі йдеться про причетність до його загибелі російської влади. Суддя назвав «імовірно причетними» до загибелі Литвиненка колишнього голову ФСБ Миколу Патрушева та президента Росії Володимира Путіна.

У листопаді 2016 року експерта з радіації Метью Панчера, який розслідував отруєння агента російських спецслужб Олександра Литвиненка, було знайдено мертвим через п'ять місяців після поїздки до Росії. 

Нагадаємо, екс-полковник запасу ГРУ Сергій Скрипаль, якого було засуджено за шпигунство на користь британських спецслужб і нині проживає на території королівства, отруївся невідомою речовиною в торговому центрі міста Солсбері.

Британські ЗМІ повідомили, що за день до отруєння російський екс-шпигун звертався в поліцію з побоюваннями за своє життя.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: