Влада Греції б'є на сполох: пожежі можуть знищити пам'ятки історії (фото, відео)

 Місцями полум'я сягає 80 метрів у висоту

Фото: Πυροσβεστικό Σώμα

Протягом останнього тижня у кількох частинах Греції почалися масштабні пожежі

У Греції евакуюють села поруч із місцем проведення древніх Олімпійських ігор на західному Пелопоннесі через потужні лісові пожежі, пише Kathimerini.

Евакуація відбувалася у південному регіоні Греції Пелопоннес через велику пожежу неподалік від стародавньої Олімпії, де Олімпійські ігри проводилися кожні чотири роки з 776 року до н. е. упродовж понад тисячоліття. Було евакуйоване місто Стародавня Олімпія, а також ще сім прилеглих сіл.

Великі наземні сили пожежних команд діяли всю ніч, щоб утримати вогонь від поширення на археологічні розкопки, музеї та об'єкти Міжнародної олімпійської академії.

[TWITTER]

[/TWITTER]

«Ми робимо все можливе, щоб врятувати це священне місце. Після людських життів наш пріоритет – врятувати нашу історію», – заявив мер Панайотіс Антонакопулос.

Протягом останнього тижня у кількох частинах Греції почалися масштабні пожежі, зокрема у передмісті Афін, на острові Евія, Корінфі, Мессінії, Родосі та Аттиці.

За даними Національної обсерваторії Афін, за чотири дні з 1 по 4 серпня вогонь охопив понад 24 гектари. Місцями полум'я сягає 80 метрів заввишки.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Нагадаємо, раніше Греція побила температурний рекорд – понад +47 градусів. Грецькі метеорологи попереджають і надалі про високу температуру в понад +40°С.

Грецію охопили лісові пожежі. Десятки будинків спалені, кілька осіб госпіталізовані з проблемами дихання, а стихія продовжує вирувати.

До слова, влада Росії не може впоратися з пожежами: палає майже мільйон гектарів лісів. Найбільше через вогонь страждає Якутія, де зафіксовано 115 пожеж.