Влада Греції б'є на сполох: пожежі можуть знищити пам'ятки історії (фото, відео)

Влада Греції б'є на сполох: пожежі можуть знищити пам'ятки історії (фото, відео)

 Місцями полум'я сягає 80 метрів у висоту

Фото: Πυροσβεστικό Σώμα

Протягом останнього тижня у кількох частинах Греції почалися масштабні пожежі

У Греції евакуюють села поруч із місцем проведення древніх Олімпійських ігор на західному Пелопоннесі через потужні лісові пожежі, пише Kathimerini.

Евакуація відбувалася у південному регіоні Греції Пелопоннес через велику пожежу неподалік від стародавньої Олімпії, де Олімпійські ігри проводилися кожні чотири роки з 776 року до н. е. упродовж понад тисячоліття. Було евакуйоване місто Стародавня Олімпія, а також ще сім прилеглих сіл.

Великі наземні сили пожежних команд діяли всю ніч, щоб утримати вогонь від поширення на археологічні розкопки, музеї та об'єкти Міжнародної олімпійської академії.

«Ми робимо все можливе, щоб врятувати це священне місце. Після людських життів наш пріоритет – врятувати нашу історію», – заявив мер Панайотіс Антонакопулос.

Протягом останнього тижня у кількох частинах Греції почалися масштабні пожежі, зокрема у передмісті Афін, на острові Евія, Корінфі, Мессінії, Родосі та Аттиці.

За даними Національної обсерваторії Афін, за чотири дні з 1 по 4 серпня вогонь охопив понад 24 гектари. Місцями полум'я сягає 80 метрів заввишки.

Нагадаємо, раніше Греція побила температурний рекорд – понад +47 градусів. Грецькі метеорологи попереджають і надалі про високу температуру в понад +40°С.

Грецію охопили лісові пожежі. Десятки будинків спалені, кілька осіб госпіталізовані з проблемами дихання, а стихія продовжує вирувати.

До слова, влада Росії не може впоратися з пожежами: палає майже мільйон гектарів лісів. Найбільше через вогонь страждає Якутія, де зафіксовано 115 пожеж.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: