Урочисте засідання парламенту. Нардеп першого скликання привселюдно присоромив Зеленського

Промову Крижанівського зустріли оплесками. Зеленський ніяк не відреагував на слова нардепа першого скликання
Скріншот фото: відео Верховної Ради

«І без Гриця вода освятиться», – так Крижанівський прокоментував скандальне рішення Офісу президента

Жодного з тих, хто голосував за Незалежність у 1991 році не запросили на урочисте прийняття до Дня Незалежності. Про це дипломат, перший український посол, народний депутат України першого скликання Володимир Крижанівський повідомив у Верховній Раді.

«Шановний пане президент, ви, мабуть, будете засмучені і ваші гості також: жодного з тих, хто проголосував 24 серпня (за відновлення Незалежності України, – ред.) не буде на прийнятті на честь річниці. Але я думаю, що це хлопці та дівчата з вашого Офісу вирішили послуговуватися приказкою моєї мами: «І без Гриця вода освятиться». Я думаю, що це востаннє вони щось роблять, не порадившись із вами», – сказав Крижанівський.

Із цими словами український дипломат повернувся до Володимира Зеленського, який також залучений до участі в парламентському засіданні. Очільник держави нічого не промовив у відповідь. Водночас слова Крижанівського зустріли оплесками.

«Коли ми чуємо заклик «Слава Україні!», ми завжди відгукуємося «Героям Слава!». Але це слава й тим, хто спонукав нас проголосувати 24 серпня..», – сказав він.

Верховна Рада 24 серпня зібралася на урочисте засідання, яке присвячене 30-й річниці прийняття Акту проголошення незалежності України.

На засідання прибув президент України Володимир Зеленський, нардепи минулих скликань, колишні президенти Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко, а також інші високопоставлені чиновники та іноземні гості.

Прапор незалежності України до сесійної внесли діти з території, яка межує з окупованою, і переможці конкурсу «Незалежність моєї країни». Також сьогодні парламент збереться на позачергову сесію для розгляду президентського законопроєкту про Великий Державний герб.

Нагадаємо, Офіс президента вирішив скоротити число запрошених депутатів першого скликання з 10 до 5. А 23 серпня з Офісу президента повідомили, що число запрошених депутатів, які голосували за Акт проголошення Незалежності, вирішено скоротити з 5 до нуля.

Читайте також: