В Росії заявили, що не відмовляються від діалогу із США

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков

Москва погрожує жорсткою відповіддю на висилку своїх дипломатів із США

Заступник очільника МЗС РФ Сергій Рябков в вівторок заявив про те, що Москва не відмовляється від взаємодії і діалогу із Вашингтоном по питанням стратегічної стабільності. Про це повідомляє інформаційне агентство РИА-Новости.

На думку російського дипломата діалог із цього питання є важливим. При цьому Рябков нагадав про розмову між Дональдом Трампом і Володимиром Путіним, під час якої вони відзначили важливість продовження взаємодії між США і РФ по питанням стратегічної стабільності. Тому Москва налаштована на проведення діалогу щодо питань стратегічних ядерних озброєнь і всього, що може впливати на баланс у цій сфері. 

При цьому Сергій Рябков відзначив дисонанс між домовленостями на найвищому рівні і тими заходами, які вчора прийняли США в контексті отруєння Сергія Скрипаля та його дочки. Заступник очільника МЗС РФ звинуватив Вашингтон в безвідповідальній поведінці. Окрім того Сергій Рябков пригрозив Вашингтону жорсткою відповіддю на висилку 60 російських дипломатів із США.

26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Також більшість країн-членів ЄС прийняли рішення вислати російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

Росія пригрозила «дзеркально» відповісти на висилку своїх дипломатів.

Міністр закордонних справ Великої Британії заявив, що скоординована висилка російських дипломатів із США, Канади та ряду європейських країн є «найбільшою колективною висилкою російських шпигунів, яка коли-небудь мала місце».