США видворять 60 російських дипломатів і закриють консульство в Сіетлі

США видворять 60 російських дипломатів і закриють консульство в Сіетлі

Серед дипломатів, які висилаються з США, 12 співробітників російської місії при ООН

Сполучені Штати висилають з країни 60 російських дипломатів і закривають консульство РФ в Сіетлі.

Такі заходи, повідомили представник адміністрації президента США Дональда Трампа, приймаються у відповідь на отруєння в Великобританії колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, пише «Медуза».

Крім того, пояснив він, висилка дипломатів повинна послужити сигналом того, що в США «неприпустимо багато» співробітників російських спецслужб.

Серед дипломатів, які висилаються з США, 12 співробітників російської місії при ООН. Мова, як пояснив співрозмовник агентства, йде про співробітників російських спецслужб, які використовують місію при ООН як прикриття.

Дипломати повинні будуть покинути Сполучені Штати протягом семи днів.

Нагадаємо, 26 березня президент Петро Порошенко повідомив, що Україна висилає 13 російських дипломатів.

Також 26 березня послів Росії було викликано до МЗС Польщі, Литви, Латвії та Естонії.

Нагадаємо, 4 березня у британському Солсбері чоловікові і жінці стало погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

6 березня голова Міністерства закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон попередив Росію про можливі санкції, якщо буде доведено, що за таємничим отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля стоїть Кремль. 

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. За словами журналістів, це був фентаніл.

Як відомо, Британія вислала 23 російських дипломата і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні. Лондон звинувачує Москву у причетності до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. 

Раніше повідомлялося, що лідери Європейського союзу погодилися з Великобританією, що Росія, швидше за все, несе відповідальність за напад на екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: