Видворення російських шпигунів стане найбільшим в історії – Джонсон

Видворення російських шпигунів стане найбільшим в історії – Джонсон

Росія не може порушувати міжнародні правила безкарно - наголосив глава МЗС Британії

Міністр закордонних справ Великої Британії заявив, що скоординована висилка російських дипломатів із США, Канади та ряду європейських країн є «найбільшою колективною висилкою російських шпигунів, яка коли-небудь мала місце».

Про це Борис Джонсон написав у своєму Twitter.

«Сьогоднішня екстраординарна міжнародна реакція наших союзників постає в історії як найбільша колективна висилка російських шпигунів, яка коли-небудь мала місце, та допоможе захистити нашу спільну безпеку. Росія не може порушувати міжнародні правила безкарно», - написав він.

Про висилку російських дипломатів заявили вже й в МЗС Канади. «Канада сьогодні застосовує заходи щодо семи російських працівників. Ми видворяємо чотирьох дипломатів РФ, які працюють в посольстві РФ в Оттаві та генконсульстві РФ у Монреалі. Ці четверо ідентифіковані як офіцери розвідки, що використовують статус дипломата, щоб підривати безпеку Канади і втручатися в нашу демократію», - заявила Фріланд. На цій же підставі Канада вирішила відхилити заявки трьох росіян, яких російський уряд хотів включити у свою дипломатичну місію в цій країні.

Як відомо, 14 держав Європейського Cоюзу вирішили видворити російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Росія пригрозила «дзеркально» відповісти на висилку своїх дипломатів.

Як відомо, 20 березня Британія вислала 23 російських дипломата і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні. Лондон звинувачує Москву у причетності до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. 

Раніше повідомлялося, що лідери Європейського союзу погодилися з Великобританією, що Росія, швидше за все, несе відповідальність за напад на екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: