14 країн ЄС видворять російських дипломатів через отруєння Скрипаля

14 країн ЄС видворять російських дипломатів через отруєння Скрипаля

Туск зазначив, що у найближчі дні можуть бути прийняті нові рішення про видворення російських дипломатів

14 держав Європейського союзу вирішили видворити російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

Про це у Твіттері написав президент Європейської ради Дональд Туск.

«Сьогодні 14 держав-членів вирішили вислати російських дипломатів у якості прямого продовження дискусії на саміті ЄС минулого тижня щодо нападу у Солсбері. У найближчі дні і тижні не виключані додаткові рішення про видворення дипломатів», - написав він.

Як відомо, про рішення вислати російських дипломатів вже офіційно оголосили Польща, Литва, Латвія, Естонія.

26 березня президент Петро Порошенко повідомив, що Україна висилає 13 російських дипломатів.

Сполучені Штати заявили, що висилають з країни 60 російських дипломатів і закривають консульство РФ в Сіетлі.

Нагадаємо, 4 березня у британському Солсбері чоловікові і жінці стало погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

6 березня голова Міністерства закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон попередив Росію про можливі санкції, якщо буде доведено, що за таємничим отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля стоїть Кремль. 

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. За словами журналістів, це був фентаніл.

Як відомо, Британія вислала 23 російських дипломата і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні. Лондон звинувачує Москву у причетності до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. 

Раніше повідомлялося, що лідери Європейського союзу погодилися з Великобританією, що Росія, швидше за все, несе відповідальність за напад на екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: