Росія пригрозила «дзеркально» відповісти на висилку своїх дипломатів

Росія пригрозила «дзеркально» відповісти на висилку своїх дипломатів

Пєсков вже заявив, що «в кожному випадку буде працювати принцип взаємності»

Росія вишле з країни 60 співробітників американської дипломатичної місії. Це стане відповіддю на висилку з США 60 російських дипломатів. Про це заявив заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров, передають «РИА Новости».

«Зрозуміло, що рішення буде приймати політичне керівництво країни, але зрозуміло, що заходи будуть дзеркальними, торкнуться того ж числа співробітників, так як чисельність наших дипмісій однакова», - підкреслив Джабаров, зазначивши, що це стане «подарунком у відповідь для США».

Також він висловив упевненість, що рішення про висилку співробітників російської дипломатичної місії напевно було прийнято президентом США Дональдом Трампом під «сильним тиском американського істеблішменту».

У Росії впевнені, що «причина - те, що Трамп привітав Путіна з переобранням і має місце підготовка до особистої зустрічі».

«Йому довелося прийняти рішення про висилку, щоб довести, що він не друг Росії», - упевнений Джабаров.

Раніше про намір вислати російських дипломатів заявили в США і десяти країнах ЄС. Зокрема, президент України Петро Порошенко повідомив, що Україна видворить 13 російських дипломатів

Сполучені Штати заявили, що висилають з країни 60 російських дипломатів і закривають консульство РФ в Сіетлі.

Про рішення вислати російських дипломатів вже офіційно оголосили Польща, Литва, Латвія, Естонія.

Президент Європейської ради Дональд Туск повідомив, що рішення про видворення російських дипломатів прийняли вже 14 країн-членів ЄС і що у найближчі дні і тижні можуть бути додаткові рішення про видворення дипломатів.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков вже заявив, що «зрозуміло, в кожному подібному випадку, звичайно, буде працювати принцип взаємності».

Нагадаємо, 4 березня у британському Солсбері чоловікові і жінці стало погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

6 березня голова Міністерства закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон попередив Росію про можливі санкції, якщо буде доведено, що за таємничим отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля стоїть Кремль. 

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. За словами журналістів, це був фентаніл.

Як відомо, Британія вислала 23 російських дипломата і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні. Лондон звинувачує Москву у причетності до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. 

Раніше повідомлялося, що лідери Європейського союзу погодилися з Великобританією, що Росія, швидше за все, несе відповідальність за напад на екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: