Вже 21 країна заявила про видворення російських дипломатів

Вже 21 країна заявила про видворення російських дипломатів

Cловенія поки не планує висилати російських дипломатів

Вже понад 20 країн світу заявили про своє рішення вислати російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

Так, США прийняли рішення вислати 60 російських дипломатів, а також закрити російське консульство в Сіетлі.

Велика Британія вже вислала 23 російських дипломатів.

Канада вирішила застосувати заходи стосовно семи росіян. Країна видворяє чотирьох дипломатів РФ, які працюють в посольстві РФ в Оттаві та генконсульстві РФ у Монреалі, а також відхиляє заявку трьох росіян, яких російський уряд хотів включити у свою дипломатичну місію в цій країні.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Німеччина, Франція та Польща висилають кожна по чотири російських дипломати. Чехія та Литва - по три дипломати РФ.

По два російських дипломати висилають Нідерланди, Данія, Італія та Албанія.

Швеції, Хорватії, Румунії, Фінляндії, Естонії заявили, що кожна вишле по одному російському дипломату.

Латвія вирішила видворити російського дипломата і розширити чорний список нев’їзних росіян.

Ще дві країни, як очікується, оприлюднять рішення згодом  - Іспанія (2 дипломати) та Угорщина (1).

За даними європейських  ЗМІ, ближчим часом цей перелік може додатково зрости. Адже раніше повідомлялося про те, що 17 країн світу прийняли рішення про видворення 130 росіян.

Також стало відомо, що Словенія поки не планує приєднуватися до інших держав ЄС, які вирішили видворити російських дипломатів. Як заявив глава МЗС Словенії Карл Ер’явец, країна не приєдналася до групи з 14 держав ЄС, які видворяють російських дипломатів у зв’язку з отруєнням колишнього шпигуна у Британії, оскільки їм ніби-то ще належить встановити, що насправді сталося. 

22 березня прем’єр-міністру Великої Британії Терезі Мей вдалося переконати європейські країни, в першу чергу, Францію, Німеччину, Литву і Ірландію, дати Москві «рішучу відповідь» і вислати пов’язаних зі спецслужбами дипломатів.

У понеділок, 26 березня, 14 країн-членів ЄС прийняли рішення вислати російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Росія пригрозила «дзеркально» відповісти на висилку своїх дипломатів.

Міністр закордонних справ Великої Британії заявив, що скоординована висилка російських дипломатів із США, Канади та ряду європейських країн є «найбільшою колективною висилкою російських шпигунів, яка коли-небудь мала місце».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: