Задушений коханцем? Британські ЗМІ висунули нову версію вбивства друга Березовського Глушкова

Микола Глушков

Журналісти припускають, що вбивця був особисто знайомий з Миколою Глушковим

Якщо вірити британській пресі, розкрилися нові подробиці життя російського емігранта Миколи Глушкова, який 12 березня був знайдений задушеним в Лондоні.

«Російський вигнанець Микола Глушков загинув при збоченій секс-грі? Ворог Путіна, «задушений собачим повідцем і підвішений так, щоб створити видимість самогубства», провів ніч зі своїм молодим коханцем перед тим, як його дочка виявила його тіло», - так описана ситуація в заголовку Daily Mail. Журналіст Джеймс Філдінг повідомляє: «Поліція почала розслідування вбивства після того, як розтин показав, що він помер від «здавлювання шиї» - причини, що наводить на думку, що його задушили. Слідчі вважають, що, можливо, якась людина задушила його собачим повідцем, а потім спробувала надати його смерті схожість з самогубством через повішення».

«У вівторок Скотланд-Ярд заявив, що поліцейські не виявили ознак несанкціонованого проникнення в житло, що означає, що Глушков, можливо, був знайомий зі своїм вбивцею, але цю смерть не пов'язують з отруєнням нервово-паралітичним газом, якого зазнав у Солсбері російський подвійний агент Сергій Скрипаль», - повідомляє видання.

Неназваний друг Глушкова сказав в інтерв'ю газеті: «По-моєму, він жив один, але регулярно запрошував до себе свого партнера з ночівлею, і він (ймовірно, партнер) перебував там в ніч, коли його знайшли мертвим. Про нього я мало що знаю, крім того, що його звали Денис, він був набагато молодший - я б сказав, йому перевалило за двадцять років - і, подібно Миколі, він був родом з Росії. Наскільки я розумію, це Денис виявив тіло разом з Наталею, дочкою Миколи, яка теж залишилася ночувати в той вечір. Вони обидва звернулися в поліцію. По-моєму, після того поліцейські опитали Дениса і Наталю, але я не знаю, де вони в даний момент. Думаю, одна з теорій, які розглядає поліція, - версія, що він міг померти під час секс-гри, яка прийняла жахливий оборот».

Друг додав: «Микола перебував в гетеросексуальних відносинах, коли був молодшим, і у нього і його дружини народилися діти, але на пізнішому етапі життя він став відкритим геєм».

Газета називає Глушкова гучним критиком президента Путіна і повідомляє, що покійний звинувачував Кремль в смерті свого друга Бориса Березовського.

The Times в статті під назвою «У задушеного дисидента Миколи Глушкова був молодий коханець» описує ситуацію більш скупо, але надає додаткові подробиці. Журналістки Фіона Гамільтон і Дебора Хейнс стверджують: «Один друг Глушкова, у якого були син і дочка від попереднього шлюбу, сказав, що той кілька років перебував у відносинах з Денисом Трушиним, якому від двадцяти до тридцяти років».

«У вівторок з'явилися неперевірені повідомлення, що Трушин, який також живе під прізвищем Терновськи, був разом з дочкою Глушкова Наталею, коли вона виявила тіло в його (Глушкова ) будинку на південному заході Лондона», - йдеться в статті. Видання зазначає, що поліція нікого не заарештувала. The Times називає «неперевіреними» повідомлення, що передбачуваний вбивця нібито намагався створити видимість самогубства Глушкова.

Нагадаємо, 13 березня у Лондоні знайдено мертвим Миколу Глушкова, який був близьким діловим партнером покійного російського олігарха Бориса Березовського.

Потім стало відомо, що Глушков помер, як і Березовський.

Також, у Великій Британії були отруєні росіяни – Сергій Скрипаль і його доньку Юлія, їх знайшли без свідомості в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня.

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.