У Лондоні знайшли мертвим російського олігарха

У Лондоні знайшли мертвим російського олігарха
Фото: Tass/PA Images

В останні роки Глушков жив у Лондоні, де отримав політичний притулок

У Лондоні знайдено мертвим Миколу Глушкова, який був близьким діловим партнером покійного російського олігарха Бориса Березовського.

Про це пише The Guardian.

«Російського емігранта, який був близьким другом покійного олігарха Бориса Березовського, було знайдено мертвим в його будинку в Лондоні», - йдеться у повідомленні.

Тіло 68-річного Глушкова було виявлене пізно ввечері у понеділок його родиною і друзями.

Причина смерті поки що невідома.

Глушков був другом і діловим партнером олігарха Бориса Березовського, якого було знайдено мертвим в будинку його колишньої дружини в Беркширі (Англія) в 2013 році.

У 1999 році після конфлікту з Путіним Березовський емігрував у Британію, а Глушкову було висунуто обвинувачення у відмиванні коштів і шахрайстві. Він провів п'ять років у в'язниці і був звільнений у 2004 році.

В останні роки Глушков жив у Лондоні, де отримав політичний притулок.

У 2011 році він свідчив у судовій справі, порушеній Березовським проти його колеги-олігарха Романа Абрамовича, який співпрацює з кремлівським режимом.

Нагадаємо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Як відомо, Великобританія дала Росії один день, щоб дати пояснення щодо отруєння в Солсбері колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що якщо 13 березня змістовної відповіді не буде, Лондон почне вживати заходів. Великобританію вже підтримали США.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: