Отруєння Скрипаля: Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією

Отруєння Скрипаля: Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією

Лондон викликав посла Росії Олександра Яковенка у зв'язку з отруєнням Скрипаля

Велика Британія призупиняє всі двосторонні контакти на високому рівні з Росією та відкликає запрошення до Лондону голови російського МЗС Сергія Лаврова.

Про це заявила прем'єр-міністр Великої Британії тереза Мей, передає TRTWORLD.

До таких заходів країна вдалася через отруєння в англійському Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки радянською нервово-паралітичною речовиною «Новичок».

Водночас Reuters із посиланням на джерела в британському уряді повідомляє, що офіційний Лондон викликав посла Росії Олександра Яковенка у зв'язку з отруєнням Скрипаля.

Як відомо, у середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

12 березня британський прем'єр Тереза Мей оголосила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Росіян знайшли непритомними в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня. Слідство ведеться за статтею «замах на вбивство», хоча раніше обговорювалася можливість кваліфікувати інцидент як терористичний напад, враховуючи потенційну небезпеку застосованої нервово-паралітичної речовини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: