Відомий український видавець мобілізувався до ЗСУ

Видавець уже пройшов медичну комісію і отримав необхідні для служби документи
фото: Антон Мартинов/Facebook

Справу, якою займався Антон Мартинов, буде продовжувати його дружина

Засновник видавництва «Лабораторія» та книжкового дистрибутора «Лібраріус» Антон Мартинов отримав повістку та мобілізувався до Збройних сил України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Прийшла повістка – не піти мені було б дуже соромно перед собою і сином. Тепер моя дружина візьме на себе додаткове навантаження по бізнесу і з дітьми», – повідомив Мартинов.

За словами видавця, він уже пройшов медичну комісію і отримав необхідні для служби документи. «Незабаром очікується діджитал детокс у чоловічій компанії на природі», – пожартував він.

Антон Мартинов зауважив, що цього року не відвідає Книжковий Арсенал та заплановані події з приводу виходу нових книжок.

«Пропущу Aspen Action Forum, в якому ми партнери цього року. Сорі, колеги, але я вже сам собі не належу», – додав видавець.

Раніше Антон Мартинов був співвласником і директором видавництва «Наш Формат», але в грудні 2019 року вийшов з проєкту через розбіжності в менеджменті зі своїм партнером Владом Кириченком. Після цього він заснував видавництво «Лабораторія» та компанію з дистрибуції книжок «Лібраріус». 2023 року видавництво видало 12 художніх книжок і 24 книжки нон-фікшн.

Раніше український відеоблогер Олексій Шкробинець, більш відомий широкому загалу як автор YouTube-каналу Geek Journal Тайлер Андерсон, повідомив про вступ до лав Збройних сил України. 

Крім того, керівник із розвитку електронних послуг в Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік підписав контракт з ЗСУ. 

Також український письменник, перекладач, засновник YouTube-каналу «Твоя Підпільна Гуманітарка» Остап Українець мобілізувався до лав Збройних сил України. 

До слова, письменник, музикант і волонтер Сергій Жадан має намір мобілізуватися до лав бригади Національної бригади України «Хартія».

Нагадаємо, український музикант Сергій Сілаков, більш відомий під псевдонімом thekomakoma, поповнив лави української армії. 

Сілаков розмістив відео, у якому постав у військовій формі та попросив прихильників задонатити на потреби його батальйону.

Фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, який від початку повномасштабної війни боронить Україну зі зброєю в руках, заявив, що чоловікам не варто чекати повісток, а потрібно йти на фронт добровольцем. 

Читайте також: