Вишукані й досконалі. Десять красунь чемпіонату Європи з художньої гімнастики у Києві (фото)

Влада Нікольченко наразі має статус головної прими української художньої гімнастики
Світлина - Марія Музиченко

Сьогодні – кульмінація континентальної першості в Україні

Сьогодні, 29 листопада, в київському Палаці спорту фінішує 36-й чемпіонат світу. Впродовж перших трьох змагальних днів спортсменки змагалися в групових вправах сеньорок і першості в окремих видах юніорок. Українки вибороли у цьому відрізку найбільше нагород – три золота, два срібла і бронзу.

Втім, безперечно, що кульмінація дійства, його найочікуваніша подія попереду. Сьогодні, починаючи з 11:45 на київський поміст у боротьбі за перемогу в найпрестижнішому виді програми, особистому багатоборстві зійдуться сеньорки. Додаткової інтриги змаганням додає той факт, що до Києва, зіславшись на проведення внутрішнього чемпіонату на території окупованого Криму, не приїхала збірна РФ. А отже вперше з 1997 року, коли в грецьких Патрах тріумфувала українка Олена Вітриченко, чемпіонкою в багатоборстві буде неросіянка.

Хотілося б вірити, що в боротьбу за перемогу втрутяться українські грації Влада Нікольченко та Єва Мелещук. Вони сперечатимуться за перемогу з іще 14-ма найкращими гімнастками Європи.

Наразі ж «Главком» підготував фотопідбірку з десяти красунь Євро-2020 у Києві. Практично всі вони сьогодні боротимуться за перемогу в багатоборстві.

Марія Височанська (Україна), 18 років

На цьому чемпіонаті Марія в складі команди наших «груповичок» здобула два золота, срібло і бронзу.

Ліной Ашрам (Ізраїль), 21 рік

11-разова призерка чемпіонатів світу, дворазова чемпіонка Європейських ігор-2019, одна з головних претенденток на перемогу в багатоборстві

Соня Ічім (Румунія), 18 років

Деніса Степанкова (Чехія), 19 років

Єва Мелещук (Україна), 19 років

Ніколь Зелікман (Ізраїль), 19 років

Бронзова призерка чемпіонату світу-2019 у командній першості

Фанні Піґніцкі (Угорщина), 20 років

Анастасія Салос (Білорусь), 20 років

Чинна чемпіонка Білорусі, бронзова призерка чемпіонату світу-2019 у командній першості

Катрін Тасева (Болгарія), 22 роки

Срібна призерка чемпіонат світу-2018 у командній першості, триразова призерка чемпіонатів Європи

Влада Нікольченко (Україна), 17 років

Бронзова призерка чемпіонату світу-2019, двічі бронзова призерка Європейських ігор-2019. До складу включена останньої миті, до того тренери збиралися поберегти українську приму через «психологічну неготовність».

Додамо, що чемпіонат Європи у Києві транслюється на платформі Oll.tv. Змагання у багатоборстві транслюватиме телеканал «Індіго».

 Читайте також: