Від спільного фото з Мессі – до спільного матчу. Історія успіху Хуліана Альвареса

Колаж, на якому 11-річний Альварес позує з Мессі, а потім вже Мессі обіймає Альвареса став цими днями хітом соцмереж
Фото: Instagram Хуліана Альвареса

Хлопчик із маленького містечка наполегливо працював усе життя, щоби зіграти на одному полі зі своїм кумиром

Липень 2011 року, Аргентина. Триває 43-й розіграш головного футбольного турніру серед національних збірних Латинської Америки. Того року стадіон Естаніслао Лопеса зібрав чимало глядачів, серед яких – 11-річний Хуліан Альварес. Після матчу хлопчик зустрінеться зі своїм кумиром – зіркою футболу Ліонелем Мессі і попросить сфотографуватися з ним на пам’ять.

Через 11 років Альварес і Мессі, граючи за одну команду, вивели Аргентину у фінал Чемпіонату світу – 2022. Колаж, на одній половині якого малий Хуан Альварес позує разом із вже зіркою футболу Ліонелем Мессі, а на другій – Мессі радісно обіймає свого партнера по команді Альвареса, у ці дні став у соцмережах вірусним. Користувачі репостять його на свої сторінки як символ того, що навіть неймовірні мрії здійснюються.

З маленького містечка – на всесвітньо відомі стадіони

Народився Хуліан Альварес 31 січня 2000 року в Аргентині, у маленькому містечку Кальчин. Футболом почав займатися змалку, тренери одразу побачили у хлопчика талант і вже у сім років він перейшов у більший клуб. Тодішній його тренер, Рафаель Варас, неодноразово повторював: «Я не був його тренером. Як можна навчити чогось такого гравця, як Альварес?».

Це тренер Варас порадив семирічному Хуліан Альваресу перейти в «Атлетико Кальчин», де йому пророчили велике майбутнє, і сам пішов за ним, щоби продовжити навчання. ЗМІ писали, що Варас завжди проводив додаткові тренування з Альваресом, щоби він став профі. У 2008 році восьмирічний Альварес отримав сертифікат найкращого молодого футболіста року в «Атлетико Кальчин». Журналістам він завжди впевнено казав: його кумир – Ліонель Мессі, а мрія – зіграти на чемпіонаті світу.

Перша зустріч із Мессі

Оскільки Кальчин – маленьке місто, зустрітися із Мессі юному Альваресу залишалося тільки мріяти. Однак у липні 2011 року збірна Аргентини приїхала грати у Кордову – місто за 100 км від Кальчина. Хуліан Альварес не відчепився від батька, поки не вмовив його з’їздити на гру. У перерві хлопець чатував на свого кумира на вході до стадіону, таки зміг із ним познайомитися і навіть зробив фото. У 2015 році Альварес виклав те фото у свій Instagram на день народження Мессі.

Фото, зроблене влітку 2011-го, у 2015-му Альварес опублікував із дописом: «З Днем народження, найкращий гравець в історії. #Мессі 28»

У свої 11 років Хуліан Альварес вже вважався дуже перспективним гравцем. Він успішно пройшов перегляди у школах провідних аргентинських клубів «Бока Хуніорс» та «Рівер Плейт», побував в Іспанії, де проходив перегляд у мадридському «Реалі», і був запрошений і в «Барселону», однак, за одними даними, його не відпустили батьки, а за іншими – юний спортсмен сам не захотів тоді їхати так далеко від родини.

Хуліан Альварес дуже довго грав у клубах на Батьківщині, щоби не розлучатися з родиною

Лише у 15 років Хуліан Альварес перейшов з «Атлетико Кальчин», яка його фактично виростила, у «Рівер Плейт». У новому клубі Хуліан засумував за родиною і нові тренери порадили йому «тримати свою ностальгію у шухляді». До повноліття Альварес лишався у «Рівер Плейті» попри те, що ним були зацікавлені європейські клуби.

До речі, донецький «Шахтар» пропонував за 21-річного аргентинця 20 млн євро, однак він відмовився від трансферу, очікуючи на більш вигідну пропозицію.

Друга зустріч із Мессі

У футбольному сезоні 2018/2019 стався професійний дебют Хуліана Альвареса у складі команди «Рівер Плейт» – 27 жовтня він вийшов на заміну Родріго Море у другому таймі проти «Альдосіви». Того ж року його запросили на підготовку до Чемпіонату світу-2018, проте Хуліан не потрапив у розширений список гравців, а вирушив на збір у складі команди спаринг-партнерів, які допомагали зіркам збірної готуватися до чемпіонату світу. Перед одним із тренувань з'явилася друга фотографія Альвареса з Ліонелем Мессі.

Хуліан Альварес вдруге сфотографувався зі своїм кумиром Мессі у 2018 році
фото з відкритих джерел

У 2019 році Альварес забив свій перший у великій кар’єрі гол у грі з «Індепендьєнте Петролеро», на 32 хвилині гри. Також він допоміг «Рівер Плейт» виграти Кубок Лібертадореса, взявши участь у п'яти зустрічах.

Торік Хуліан Альварес став найкращим бомбардиром чемпіонату Аргентини, забивши 18 голів. Крім того, у складі збірної Аргентини він став володарем Кубка Америки. Вже цього року, 31 січня, у день свого 22-річчя, він підписав контракт із чемпіоном англійської Прем'єр-ліги «Манчестер Сіті» на п'ять з половиною років.

Альварес і Мессі радіють перемозі своєї команди і виходу Аргентини у фінал

Днями ж на Чемпіонаті світу-2022 у Катарі Хуліан Альварес став справжньою зіркою: на груповій стадії він допоміг своїй збірній обійти суперників із Польщі, став автором переможного голу у зустрічі зі збірною Австралії у 1/8 фіналу та вивів Аргентину у фінал.

До речі, 21-річний Альварес став наймолодшим автором дубля в півфіналі чи фіналі чемпіонатів світу після легендарного Пеле

Особисте життя Хуліана Альвареса

Дівчину Альвареса, фото з якою він інколи викладає в Instagram звати Емілія Ферреро. Аргентинські ЗМІ пишуть, що вона також родом з міста Кальчин і пара знайома з дитинства.

Дівчина Хуліана Альвареса Емілія Ферреро також пов’язала своє життя зі спортом

Хуліан та Емілія зустрічалися кілька років тому, потім розішлися, але молодий футболіст, судячи з усього, не здається ні в чому і ніколи. Дівчина Альвареса – також спортсменка, вона вчителька фізкультури, а у юності грала в індорхокей. Після його переходу до «Манчестер Сіті» вона також переїхала у Велику Британію. У своєму Instagram Емілія пише, що готова їхати за Хуліаном куди би він її не покликав.

Аліна Євич, «Главком»

Читайте також: