Ердоган 23 жовтня розповість про розслідування вбивства журналіста Хашкаджі

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 

Вдень ймовірного вбивства Хашкаджі, зі столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяда у Стамбул прибула група з 15 осіб

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 23 жовтня озвучить подробиці розслідування вбивства в Генконсульстві Саудівської Аравії в Стамбулі журналіста Джамаля Хашкаджі.

Про це повідомляє державне агентство Anadolu.

«Я розповім про справу Джамаля Хашкаджі на засіданні парламентської фракції «Партії справедливості та розвитку», - сказав Ердоган.

Він також зазначив, що 2 жовтня, в день ймовірного вбивства Хашкаджі, зі столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяда прибула група з 15 осіб.

«Цікаво також: на якій саме підставі влада Саудівської Аравії заарештувала 18 осіб у рамках розслідування інциденту? Всі ці питання потребують роз'яснення», - додав турецький президент.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель, глава МЗС ФРН Хайко Маас заявили, що вважають недостатніми представлені Ер-Ріядом дані про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

Напередодні Туреччина пообіцяла оприлюднити докази вбивства саудівського журналіста.

Раніше в суботу влада Саудівської Аравії підтвердили смерть Хашкаджі в результаті конфлікту в консульстві королівства в Стамбулі. Генеральний прокурор королівства заявив, що в даний момент ведеться розслідування, під слідством перебувають 18 підданих країни. Їхні особи не розкриваються.

Президент США Дональд Трамп повірив версії Ер-Ріяда про «випадкове вбивство» журналіста Хашкаджі.

Раніше повідомлялося, що слідчі підозрюють, що останки саудівського журналіста могли сховати в лісі біля консульства.

Нагадаємо, турецькі ЗМІ повідомили, що зниклого саудівського журналіста перед вбивством у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі жорстоко катували, зокрема йому ще живим відрізали пальці.