Ердоган 23 жовтня розповість про розслідування вбивства журналіста Хашкаджі

Ердоган 23 жовтня розповість про розслідування вбивства журналіста Хашкаджі
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 

Вдень ймовірного вбивства Хашкаджі, зі столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяда у Стамбул прибула група з 15 осіб

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 23 жовтня озвучить подробиці розслідування вбивства в Генконсульстві Саудівської Аравії в Стамбулі журналіста Джамаля Хашкаджі.

Про це повідомляє державне агентство Anadolu.

«Я розповім про справу Джамаля Хашкаджі на засіданні парламентської фракції «Партії справедливості та розвитку», - сказав Ердоган.

Він також зазначив, що 2 жовтня, в день ймовірного вбивства Хашкаджі, зі столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяда прибула група з 15 осіб.

«Цікаво також: на якій саме підставі влада Саудівської Аравії заарештувала 18 осіб у рамках розслідування інциденту? Всі ці питання потребують роз'яснення», - додав турецький президент.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель, глава МЗС ФРН Хайко Маас заявили, що вважають недостатніми представлені Ер-Ріядом дані про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

Напередодні Туреччина пообіцяла оприлюднити докази вбивства саудівського журналіста.

Раніше в суботу влада Саудівської Аравії підтвердили смерть Хашкаджі в результаті конфлікту в консульстві королівства в Стамбулі. Генеральний прокурор королівства заявив, що в даний момент ведеться розслідування, під слідством перебувають 18 підданих країни. Їхні особи не розкриваються.

Президент США Дональд Трамп повірив версії Ер-Ріяда про «випадкове вбивство» журналіста Хашкаджі.

Раніше повідомлялося, що слідчі підозрюють, що останки саудівського журналіста могли сховати в лісі біля консульства.

Нагадаємо, турецькі ЗМІ повідомили, що зниклого саудівського журналіста перед вбивством у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі жорстоко катували, зокрема йому ще живим відрізали пальці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: