Міністр оборони Польщі розповів про нову тактику мігрантів із прориву кордону

Цієї ночі на кордоні Польщі знову були спроби силового проникнення
фото: tass.ru

Польща стоїть на позиції забезпечення безпеки кордонів, заявив глава міноборони Польщі

Нелегальні мігранти намагаються перетнути кордон Білорусі з Польщею, але роблять це іншими методами, ніж раніше. Про це у п'ятницю, 19 листопада, в ефірі Polsat News сказав голова міноборони Польщі Маріуш Блащак.

«Ця ніч не відрізнялася від попередніх: були спроби силового проникнення через кордон, але застосовано інші методи дій», – заявив Блащак.

За його словами, якщо минулого вівторка мігранти масовано намагалися штурмувати кордон у районі пункту пропуску Кузня, то тепер вони намагаються це зробити меншими групами у різних місцях.

За словами польського міністра, Олександр Лукашенко зіштовхнувся з труднощами, оскільки через рішучі дії Польщі щодо недопуску мігрантів на територію країни, у нього виникла проблема, що з ними далі робити.

Блащак зазначив, що Варшава стоїть на позиції забезпечення безпеки кордонів, оскільки пропуск мігрантів (через Польщу до Німеччини – ред.) сприяв би прибуттю нових груп мігрантів.

«У вівторок у Кузниці було три тисячі людей, і якби ці люди пройшли, то через два тижні було б уже 30 тисяч, а за місяць – 300 тисяч», – зазначив польський міністр і нагадав, як кілька років тому до Німеччини прибули 1,7 млн нелегалів.

Як повідомлялося раніше, серед людей, що перебувають у логістичному центрі, були зафіксовані перші випадки коронавірусної хвороби, тому Білорусь починає проводити щеплення людей – на місці відкрито пункт вакцинації. Люди отримують китайську вакцину.

Упродовж 18 листопада білорусько-польський кордон намагалися перетнути 255 разів. Двічі польські прикордонники протистояли масовим спробам перетину кордону – одна з груп мігрантів налічувала 500 людей. В іншій було приблизно 50.

Нагадаємо, позаминулої доби мігранти здійснили 501 спробу перетину білорусько-польського кордону.

Читайте також: