Нові вибухи на Брянщині: куди влучили цього разу (відео)

Обстріл російського прикордонного села, у чому місцева влада звинуватила Україну, завершився потраплянням снаряду на цвинтар
фото: скріншот з відео

Росія заявляє про черговий обстріл своїх прикордонних територій

Російські ЗМІ та Telegram-канали пишуть про черговий обстріл прикордонної території нібито з боку України. Цього разу постраждало село Большая Бєрьозка, що розташоване у Трубчевському районі Брянської області. Факт обстрілу підтвердив у Telegram-канал губернатор регіону Олександр Богомаз.

Він же звинуватив у обстрілі Україну.

За словами губернатора, ніхто із жителів села не постраждав, були лише пошкоджені мережі водо-та електропостачання, а ще на місцевому цвинтарі нібито внаслідок обстрілу упало дерево.

[TWITTER] [/TWITTER]

Втім, у мережі з’явився відеозапис із цвинтаря села Большая Бєрьозка, де видно велику вирву, яку спричинило, за словами автора відеозапису, місцевого жителя, потрапляння снаряду.

[TWITTER] [/TWITTER]

Самі місцеві жителі стверджують, що обстріл вівся по прикордонному переходу чи переправі.

Тим часом, жителі райцентру Трубчевськ повідомили, що чули «хлопок» (так в Росії прийнято називати вибухи – ред.) десь на території району. Пізніше у коментарях під одним із постів у VK-пабліку «Подслушано Трубчевск» кілька користувачів написали, що обстріл тривав близько години.

Нагадаємо, що у квітні російські прикордонні території кілька разів були обстріляні. Так, 14 квітня піл обстріл потрапило село Журавльовка у Бєлгородській області.

А 19 і 26 квітня було обстріляне село Головчине із тієї ж області.

У всіх цих випадках місцева російська влада звинуватила Україну.

Разом з тим, учора, 28 квітня, рашисти двічі за день обстріляли прикордонні села Чернігівщини. Обстріл вівся з боку села Ломаковка Брянської області.