Умовою зустрічі Трампа з Кім Чен Ином є припинення випробувань – міністр фінансів США

Припинення випробувань має зберігатися аж до самої зустрічі

Президент США Дональд Трамп зустрінеться з північнокорейським лідером Кім Чен Ином за умови припинення ядерних і ракетних випробувань, заявив в неділю міністр фінансів Стівен Мнучін.

«Ніякої плутанини тут бути не повинно», - заявив Мнучін, виступаючи в програмі «Зустріч з пресою» на каналі NBC, коли його попросили прокоментувати п'ятничну заяву прес-секретаря Білого дому Сари Сандерс про те, що ніякої зустрічі без конкретних і верифікованих дій зі боку Північної Кореї не буде.

«Президент чітко дав зрозуміти, що умови такі: ніяких ядерних випробувань і ніяких ракет. Ці умови повинні дотримуватися аж до зустрічі », - заявив міністр.

Як повідомляв «Главком», Трамп прийняв пропозицію Кім Чен Ина провести зустріч.

Згодом у Білому домі заявили, що зустріч Трампа і Кім Чен Ина можлива тільки за умови «конкретних кроків» з боку Пхеньяна. Президент США очікує зустрітися з Кім Чен Ином до травня цього року.

Трамп заявив, що Північна Корея пообіцяла утриматися від ракетних випробувань до їх двосторонньої зустрічі.

Генсек ООН привітав домовленість Трампа і Кім Чен Ина про зустріч.

Декілька днів тому США ввели санкції проти влади Північної Кореї за вбивство Кім Чон Нама, брата лідера КНДР Кім Чен Ина.

В лютому 2017 року адміністрація президента США оголосила про рішення запровадити додаткові санкції проти Пхеньяна. Президент США Дональд Трамп заявив, що санкції, наразі запроваджені проти КНДР, є найпотужнішими обмежувальними заходами, які Вашингтон будь-коли застосовував проти іноземної держави.