У Путіна вигадали, що українські військові начебто застосовують на Донбасі зброю масового ураження

У Путіна вигадали, що українські військові начебто застосовують на Донбасі зброю масового ураження

Росія звинувачує ЗСУ у використанні забороненої зброї

У Слідчому комітеті Росії кажуть, що мають докази застосування українськими військовими тактичних ракетних комплексів «Точка-У» проти мирного населення на Донбасі.

Зокрема, йдеться про використання ракетного комплексу при стрільбі «по населених пунктах Луганської області: в місті Луганську, в селах Новосвітлівка і Тернове, в Краснодонському районі, в місті Ровеньки, в селищі Ювілейному міста Луганськ».

На думку СКР, «таке озброєння можна віднести до зброї масового ураження, яка має вкрай високу вражаючу здатність на великій площі».

Водночас у Слідчому комітеті не уточнили, на якій підставі «Точку-У» було віднесено до зброї масового ураження. За усталеною міжнародною практикою до ЗМУ відносять ядерну, біологічну та хімічну. Низка гуманітарних організацій також включає до списку касетні боєприпаси і протипіхотні міни, але це трактування не є загальноприйнятим і не закріплено у відповідних юридичних документах.

Як відомо, в «ДНР» заявили, що 8 лютого в Донецьку було вбито терориста Гіві. У Службі безпеки України поки що не підтверджують і не спростовують звістку про смерть Гіві, інформація перевіряється.

У так званих правоохоронних органах «ДНР» не виключають, що вбивство Гіві було організовано Києвом. Пізніше відповідальність за ліквідацію терориста взяли на себе його підлеглі.

10 лютого терориста Гіві поховали.

Читайте також статтю «Главкома»: «Росія зливає обдурений Донбас». Чому смерть Гіві налякала фанатів «Новоросії»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: