Повітряні сили відзвітували про збиті авіаоб'єкти ворогів за два дні 

РФ масовано атакувала Україну безпілотниками, однак ЗСУ зірвали їхні плани
фото з відкритих джерел

Збито пів сотні дронів та десяток крилатих ракет

За два дні, 17 та 18 жовтня, українські захисники збили 51 іранський мопед, 10 крилатих ракет та штурмовик Су-25, повідомляють в Повітряних силах ЗСУ.

«Збито 51 безпілотний літальний апарат Shahed 136 і 10 крилатих ракет. Окрім того, сьогодні маємо ще збитий штурмовик Су-25», – сказав речник повітряних сил Юрій Ігнат на брифінгу, уточнивши, що це результати за 17-18 жовтня. 

Речник додав, що, за інформацією повітряного командування «Південь», станом на вівторок збито вже 100 іранських БПЛА, зокрема 96 Shahed-136 та чотири Mohajer-6. 

Як повідомляють у ДСНС, із 7 по 18 жовтня окупанти завдали понад 190 ударів ракетами та дронами-камікадзе по 16 областях України.

Загинуло понад 70 людей, травмовано понад 240 осіб, пошкоджено понад 380 об’єктів.

Нагадаємо, Росія замовила декілька партій дронів-камікадзе в Ірану для атак на Україну. Перша партія дронів в Ірані була замовлена в кількості 1750 шт, далі пішли нові замовлення, але потребує часу їх виробництво і доставка в Росію.  

Як відомо, внаслідок ранкових ракетних ударів росіян по території України постраждала енергетична система країни. Наразі рятувальники продовжують роботи з відновлення критичної інфраструктури на деокупованих територіях. 

Читайте також: