Зеленський підписав законопроєкти про продовження дії воєнного стану та мобілізації

Зеленський схвалив продовження строку дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації ще на 90 діб
фото: president.gov.ua/Офіс президента

Продовження воєнного стану та мобілізації почне діяти з 14 травня – до 11 серпня 2024 року

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкти №11234 та №11235 щодо продовження в Україні строку дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації ще на 90 діб. Про це стало відомо на сайті Верховної Ради.

Зокрема, нове продовження воєнного стану та мобілізації почне діяти з 14 травня – до 11 серпня 2024 року. Це 11-те продовження цих термінів від початку повномасштабної війни.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації в Україні ще на 90 діб.

Як повідомлялося, Верховна Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Цей правовий режим діятиме щонайменше ще 90 днів, а саме до 11 серпня 2024 року.

Раніше 7 травня, комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки схвалив президентські законопроєкти щодо продовження в Україні строку дії воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів. 

До слова, президент України Володимир Зеленський звільнив генерала Валерія Залужного з військової служби за станом здоров’я.

Читайте також: Карта бойових дій в Україні станом на 9 травня 2024 року