Саудівська Аравія скорочує видобуток нафти ще на мільйон барелів на добу

Міністерство енергетики Саудівської Аравії доручило державній компанії Saudi Aramco знизити видобуток нафти у червні додатково на 1 млн барелів щоденно

Порівняно з квітнем зниження видобутку Саудівською Аравією складе 4,8 млн барелів

Міністерство енергетики Саудівської Аравії зобов'язало державну компанію Saudi Aramco знизити видобуток нафти у червні ще на 1 млн барелів щоденно, на додаток до зобов'язань королівства за угодою країн ОПЕК+.

Про це пише агенція SPA.

«Міністерство енергетики Саудівської Аравії доручило саудівській державній компанії Saudi Aramco знизити видобуток нафти у червні додатково на 1 млн барелів щоденно, окрім скорочення, передбаченого останньою угодою країн ОПЕК + від 12 квітня 2020 року», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, порівняно з квітнем зниження видобутку Саудівською Аравією складе 4,8 млн барелів, в абсолютному вираженні країна буде видобувати у червні 7,492 млн барелів.

Крім того, Saudi Aramco доручено розглянути можливість зниження нафтовидобутку у травні нижче рівня 8,492 млн барелів за домовленістю з клієнтами компанії.

У міністерстві енергетики підкреслили, що мета королівства - за допомогою додаткових скорочень стимулювати інші країни-виробники виконувати зобов'язання та забезпечити додаткові скорочення для стабілізації цін на світовому нафтовому ринку.

Раніше російський експерт визнав, що попит на нафту не відновиться у найближчі роки.

Нагадаємо, Росія попри прогнози колапсу на нафтовому ринку не може зупинитися і продовжує нарощувати її видобуток.

12 квітня Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія та інші нафтовидобувні країни (всього 23) домовилися про найбільше в історії скорочення обсягів видобутку нафти – на 9,7 млн барелів на добу з 1 травня. За оцінками експертів, цього буде недостатньо, щоб збалансувати попит і пропозицію.

Наприкінці квітня повідомляли, що ціна на американську нафту WTI різко впала на тлі побоювань, що скорочення видобутку не зможе компенсувати обвал попиту.