Світові ціни на нафту продовжують падати

Світові ціни на нафту продовжують падати
Країни ОПЕК починають достроково ще до 1 травня зменшувати видобуток нафти

У світі посилюються побоювання, що скорочення видобтку не зупинить обвал попиту

Ціна на американську нафту WTI сьогодні різко падає на тлі побоювань, що скорочення видобутку не зможе компенсувати обвал попиту.

Ф'ючерс на WTI на червень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 14:05 мск подешевшав на 16,59% ($ 2,81) - до $ 14,13 за барель.

Вартість червневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures до цього часу становила $ 20,60 за барель, що на 3,92% ($ 0,84) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Американська нафтосервісна компанія Baker Hughes повідомила в п'ятницю, 24 квітня, що кількість активних бурових установок в США минулого тижня скоротилася на 60 - до 378 одиниць. Зниження їх кількості спостерігається шостий тиждень поспіль. Кількість працюючих нафтових і газових установок в США за минулий тиждень зменшилася на 64 - до 465.

Тим часом агентство Bloomberg повідомило, що Saudi Aramco (SE: 2222) почала скорочувати видобуток, з випередженням виконуючи домовленості про спільне зниження з 1 травня виробництва нафти 23 країнами ОПЕК +.

Кувейт, Алжир і Нігерія також заявили про намір достроково почати виконувати угоду, що повинна знизити нинішній дисбаланс між попитом і пропозицією на ринк.

Аналітик Kayrros Ентоні Халф сказав агентству Bloomberg, що сховища нафти в світі вже заповнені на 65%. За його оцінкою, через перевиробництво щотижня в сховища надходить 50 млн барелів нафти, і такими темпами весь вільний простір в світі буде вичерпано до червня.

Як відзначають аналітики Saxo Bank, заповнення сховищ - це «найсерйозніша загроза для нафтової галузі».

«Сховища у всьому світу можуть переповниться вже в найближчі тижні. Зараз досягли своєї межі - 76 млн барелів - ємності в Кушинга, штат Оклахома. Це великий торговий і транспортний хаб для нафти WTI, ф'ючерси на яку торгуються в Нью-Йорку», - пишуть експерти.

За даними Bloomberg, на які посилається Saxo Bank, обсяг нафти, що зберігається в Кушинга, досяг 60 млн барелів. Однак «з поведінки цін на які закінчується у травні контракт було абсолютно ясно, що інші 16 млн барелів вже заброньовані для травневих поставок».

Як повідомлялося, Росія попри прогнози колапсу на нафтовому ринку не може зупинитися і продовжує нарощувати її видобуток.

Нагадаємо, 12 квітня Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія та інші нафтовидобувні країни (всього 23) домовилися про найбільше в історії скорочення обсягів видобутку нафти – на 9,7 млн барелів на добу з 1 травня. За оцінками експертів, цього буде недостатньо, щоб збалансувати попит і пропозицію.

23 квітня стало відомо, що США підозрюють Росію в грі на обвал нафти. Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами (СFTC) США передбачає, що деякі учасники торгів, пов'язані з Росією, отримали закриті дані про переговори в форматі ОПЕК + і стали грати на ринку, використовуючи інсайдерську інформацію.

До відома, експерти вважають, що Росії доведеться зупиняти нафтовидобуток - зберігати її ніде.

Ціни на всю світову нафту полетіли до низу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: