«Помирать, так с музыкой?» Росія нарощує видобуток нафти

«Помирать, так с музыкой?» Росія нарощує видобуток нафти
ОПЕК, Росія та інші нафтовидобувні країни домовилися про найбільше в історії скорочення обсягів видобутку нафти – на 9,7 млн барелів на добу з 1 травня

22 квітня в Росії середньодобовий видобуток нафти зріс ще на 0,6% в порівнянні з попереднім днем, всупереч угоді ОПЕК+ - ЗМІ

Росія попри прогнози колапсу на нафтовому ринку не може зупинитися і продовжує нарощувати її видобуток.

Як повідомляє Интерфакс, 22 квітня в Росії середньодобовий видобуток нафти з конденсатом зріс ще на 0,6% в порівнянні з попереднім днем. «Це відбувається всупереч угоді ОПЕК + щодо скорочення обсягів видобутку, де Росії виділена одна з ключових ролей», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до середини квітня видобуток був на рівні 1,537 мільйона тонн на добу, з 17 квітня виробництво зросло на 0,8%. В основному його збільшували «РН-Юганскнефтегаз» і «Сургутнефтегаз». 23 квітня було зафіксовано зростання до 1,557 мільйона тонн, основний приріст припав на «Лукойл», - наголошують у ЗМІ.

Таким чином, квітневий середньодобовий видобуток нафти зріс до 11,28 мільйона барелів на добу, що всього на 0,1% менше ніж у березні.

Нагадаємо, 12 квітня Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія та інші нафтовидобувні країни (всього 23) домовилися про найбільше в історії скорочення обсягів видобутку нафти – на 9,7 млн барелів на добу з 1 травня. За оцінками експертів, цього буде недостатньо, щоб збалансувати попит і пропозицію.

23 квітня стало відомо, що США підозрюють Росію в грі на обвал нафти. Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами (СFTC) США передбачає, що деякі учасники торгів, пов'язані з Росією, отримали закриті дані про переговори в форматі ОПЕК + і стали грати на ринку, використовуючи інсайдерську інформацію.

До відома, експерти вважають, що Росії доведеться зупиняти нафтовидобуток - зберігати її ніде.

«Наразі Росію не можуть врятувати ані танкери «Совкомфлоту» (їх небагато), ані парк залізничних цистерн РЖД, ані резервуарні парки на нафтопереробних заводах. «Це проблему вирішить лише на лічені тижні. Хіба що залишиться швидко будувати тимчасові відкриті сховища-обваловки для відкритого зберігання нафти, як у ХІХ столітті», - каже президент Центру глобалістики «Стратегія XXI», колишній заступник голови правління ВАТ «Укртранснафта» Михайло Гончар.

Ціни на всю світову нафту полетіли до низу.

Варто відзначити, станом на квітень 2020 року до складу ОПЕК входять 13 країн: Алжир, Ангола, Венесуела, Габон, Іран, Ірак, Конго, Кувейт, Лівія, Об'єднані Арабські Емірати, Нігерія, Саудівська Аравія і Екваторіальна Гвінея

ОПЕК+ - це домовленість, яка охоплює не тільки країни-члени картелю, але й низку інших: Азербайджан, Бахрейн, Бруней, Казахстан, Малайзію, Оман, Південний Судан, Росію та Судан.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: